KOMMENDE ARRANGEMENTER

 

Reception
-søndag den 19. november kl. 15.00.

Vi fejrer udgivelsen af et skrift om Elisabeth Borchs værk "Håbet" med forord af kunstneren selv - ferniseringstalen v/formand for Grundtvigsk Forum Kirsten M. Andersen - lidt om processen ved fyrfrivillig Doris Nørgaard - 2 flygtningeberetninger v/Darman og Quodrat og selvfølgelig en lang række fotos af Kamete Skeltved og Ane Margrethe Bjerre.

Elisabeth Borch vil være til stede på dagen - så hvis du har lyst til at købe et signeret eksemplar så er det muligt.


 

Edith Piaf - en musikforestilling
-søndag den 26. november kl. 19.30

I samarbejde med Teaterkredsen Limfjorden. Uta Motz og Anders Allentoft, Thurø Musikteater.

Entré: 100 kr. inkl. kaffe og kage. Tilmelding til Teaterkredsen Limfjorden.


 

Nisser på fyret
-lørdag den 9. december kl. 13.00, kl. 14.00 og kl. 15.00

Nisserne fra Balder indtager igen i år fyrgården og laver sjov på fyret hele eftermiddagen. Det er gratis at se det stykke de opfører hver hele time i åbningstiden (men husk varmt tøj).

I den lune café kan man så i pauserne hygge sig med kaffe og kage - varm chokolade eller nybagte boller med marmelade eller Vesterhavsost.


 

Juleafslutning
-søndag den 10. december kl. 15.00-16.30

På fyret holder vi vore juletraditioner i hævd. Lemvig Lillekor synger julen ind først i tårnet og dernæst lunt og godt placeret i fyrmesterboligen. Koncerten starter kl. 15.00.

Juleevangeliet fortælles kl. 16.00 af Gunda Jørgensen med en vinkel som hun selv vælger.

Gratis entré.

Det er selvfølgelig muligt at købe gløgg og æbleskiver i caféen.


 

Fællesmøde for alle fyrfrivillige
-lørdag den 27. januar kl. 09.00-15.00

Dagsorden udsendes til alle fyrfrivillige.


 

Fernisering på feb.-mar. udstillingen
-søndag den 28. januar kl. 14.00

Gratis entré.

Ferniseringsbrunch mellem 11.00 og 14.00 kan forudbestilles på tlf. 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk. Prisen er 130 kr.


 

Alex Jønsson og Mirja Klippel
-onsdag den 7. februar kl. 19.30

Det er magisk når finske Mirja Klippel synger til tonerne af Alex Jønssons guitar. Det er topprofessionelt, det har nerve og hvor er vi heldige at vi har fået lov til at præsentere disse højt anerkendte og prisvindende musikere. (Billedet er taget af Samy Khabtani)

Mirja Klippel forener i sine sange vildskab, poesi og melankoli.

Årets sangskriver - det var den ærefulde pris, som juryen ved Danish Music Awards Folk i 2016 valgte at tildele den unge finske sangerinde og sangskriver, Mirja Klippel. Klippel, der har base i København, fik prisen på baggrund af sit debutalbum, "Lift Your Lion", som hun udgav i foråret 2016 sammen med den anerkendte danske guitarist, Alex Jønsson.

Klippel synger om kærlighed, krig og afsavn. Om blodsbånd og bedsteforældre i kamp for hvert sit fædreland. Om skovene, søerne og dyrene. Hun synger om nomadeliv og næstekærlighed - og om aldrig helt at høre til. Teksterne er en perlerække af intense og til tider indestængte følelser, som eksploderer, når Klippels dybe, længselsfulde stemme og spanske guitar møder Jønssons falset og frit fraserende, elektriske guitar.

Sammen skaber de et knitrende, musikalsk univers, der konstant er i bevægelse. Som nordlyset, der det ene sekund står knivskarpt og det næste sekund flagrer og flakker i uforudsigelige formationer. Der er åbne akkordprogressioner, frie, solistiske guitarpræstationer og iørefaldende melodi-toner, der sender de inderste tanker og følelser på himmelflugt.

Klippels musik er et nødblus - poetiske og personlige sange, der lyser op i selv de dybeste skove og mørkere sind.

Hannoversche Allgemeine Zeitung skriver: "Klippel får sangen til at lyde som en drøm. Publikum er tryllebundet, fornemmer de sidste vibrationer i rummet, inden de, mange sekunder senere, bryder ud i applaus. "Smukt" sukker de".

Entré + ostebuffet i pausen - en symfoni af Thise Mejeris oste: Kun 125 kr.

Bestil på bovbjergfyr@ferringby.dk eller mobil 2613 5617.


 

Vinterhimmel - stjernestund
-tirsdag den 20. februar kl. 18.00

Start med et lækkert stjerneskud fra vores eget køkken.

Lad medlem af Fyrforstand Lars Ebbensgaard guide dig gennem stjernehimlen og smag hans egen skønne porsesnaps.

Lars Ebbensgaard citerer Kant: "Der er to ting, der fylder mig med ærefrygt: Stjernehimlen over mig og moralloven i mig." Fra oplysningstiden har vi fået indprentet denne sætning. Ærefrygten kommer af skønheden og storheden. Er vi alene, hvor stort er universet, hvad driver værket, har vi en fri vilje? Der er nok at tale om og det hele styrkes af at kende stjernebillederne og myterne bag dem.

Hør Nicolaj Haarup fortælle om kunsten at tage et foto af stjernehimmelen. Hvad er det egtl. vi ser når vi ser på det? Er det virkeligheden eller er det manipulation? Findes virkeligheden overhovedet? Nicolaj fortæller om sin tilgang til brugen af fotografiet som grundlag for sine billeder af lyset og naturen, herunder om tilblivelsen af den nye Bovbjerg Fyr plakat. Denne aften er der mulighed for at købe plakaten med rabat til kun 130 kr. (normalpris: 165 kr.) og få den signeret.

Det mørkner og vi går ud og får vist stjernebillederne med den store laserpen.

Pris: 80 kr. inkl. stjerneskud.


 

Mit livs Fyrtårn
-torsdag den 1. marts kl. 19.30

Tidligere sognepræst i Vandborg-Ferring Gunda Jørgensen.


 

Bog-bytte-dag
-søndag den 11. marts kl. 13.00-16.00

Byt en bog for en bog - eller tøm din pose med allerede læste bøger og fyld den op med nogle du endnu ikke har læst. Det koster kun dine brugte bøger.

Nyd kagebordet pyntet til Bog-bytte-dagen - og få en bog med oven i købet.

Til toppen af siden > >

BOVBJERG FYR . FYRVEJ 27 . FERRING . 7620 LEMVIG . T: +45 9789 1012 . E: MAIL@BOVBJERGFYR. DK . W: BOVBJERGFYR.DK