KOMMENDE ARRANGEMENTER

 

Fællesspisning med VILDT på menuen
-torsdag den 19. oktober kl. 18.30

Fyret inviterer til fællesspisning - denne gang for vildt-spisere. Konceptet er fuldstændig som vore sommerfællesspisninger. Frivillige værter sørger for bordpynt, bordplan, velkomst og lidt fortællinger. Og så står der hygge omkring lækre buffeter på programmet.

Kokkene er hentet i fyrets eget køkken - Birthe Hansen og Lenette Nielsen, der brillierer som vanligt.

Værterne er Tove og Hans Kolind-Andersen samt Per Korsgaard.

I løbet af fællesspisningen vil der blive sunget sange, der passer til sted og årstid. Og værterne vil i fyrets fortællinger finde nogle erindringer fra en gammel dame, der var barn og ung pige på fyret 1924-35. Er tiden til det kommer man også til at høre lidt om husmanden Johan i æ Havbjerge fra lidt længere nede ad kysten. En mager plet jord gav føde til en ko og et par får. Ved siden af gav søen ål, fjorden helt, havet torsk og klitterne harer og ræve.

Prisen er 275 kr. pr. kuvert excl. drikkevarer

Tilmelding kan ske på 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk

Menu:

Forret: Marineret krondyr i salat m/ostecreme, fyldte portebello-svampe m/Vesterhavsost

Hovedret: Kold rosastegt andebryst m/coleslaw, vildtragout, vildsvinekølle og rodfrugter, vagtel, vintersalat, kartoffelmos og hjemmelavet solbærgele

Dessert: Chokoladeskaller m/mousse, havtornefromage, Bondepige med slør


 

Efterårsmarked
-søndag den 29. oktober kl. 12.00-16.30.


 

Frivilligfest for alle Bovbjergs Fyrfrivillige
-fredag den 3. november


 

Oplev en strandingsfortælling med "Lys og lyd på kanten"
-lørdag den 4. november kl. 18.30

"Det var en mørk og stormfuld nat..." Ja, det ville i hvert fald forstærke oplevelsen denne aften, hvor vi bjerger og følger de druknede sjæle på deres vej mod Trans kirke. Klæd jer varmt, tag vandreskoene på og bered jer på en hårrejsende oplevelse. Vi skal høre om det gode skib "Bertie" og dets besætning der strandede ved Trans - vi vil følge de druknende sjæle fra en tidligere stranding på vejen til Trans Kirke - mærke stemningen i kirken når salmerne klinger ud i natten og tidligere sognepræst Gunda Jørgensen fortæller om de forliste sjæle. Vi slutter af med rygende varm måneskinssuppe - komponeret af fyrets dygtige kokke - som indtages i fyrets lune stuer.

Det er gratis at deltage.

Eventen er arrangeret i samarbejde med Move for Life, DGI, Aarhus 2017 og Lemvig Kommune.


 

Fernisering - nov.-dec. måneds udstilling
-søndag den 5. november kl. 14.00.

Gratis entré.

Ferniseringsbrunch mellem 11.00 og 14.00 kan forudbestilles på tlf. 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk. Prisen er 130 kr.


 

Æ Bovbjerg Bindstouw
-onsdag den 8. november kl. 19.00. Pris 50 kr. inkl. kaffe/the og kage.

En strikkeaften med hyggen i højsædet. Alle der har lyst til at strikke i hyggeligt selskab med andre strikkere er velkommen. Og vi serverer selvfølgelig kaffe/the og hjemmebagt kage.

Der er plads til såvel begyndere som øvede. Medbring selv strikketøj.


 

Bog-bytte-dag
-søndag den 12. november kl. 13.00-16.00.

Byt en bog for en bog - eller tøm din pose med allerede læste bøger og fyld den op med nogle du endnu ikke har læst. Det koster kun dine brugte bøger.

Nyd kagebordet pyntet til Bog-bytte-dagen - og få en bog med oven i købet.


 

Edith Piaf - en musikforestilling
-søndag den 26. november kl. 19.30

I samarbejde med Teaterkredsen Limfjorden. Uta Motz og Anders Allentoft, Thurø Musikteater.

Entré: 100 kr. inkl. kaffe og kage. Tilmelding til Teaterkredsen Limfjorden.


 

Juleafslutning
-søndag den 10. december kl. 15.00-16.30

På fyret holder vi vore juletraditioner i hævd. Lemvig Lillekor synger julen ind først i tårnet og dernæst lunt og godt placeret i fyrmesterboligen. Koncerten starter kl. 15.00.

Juleevangeliet fortælles kl. 16.00 af Gunda Jørgensen med en vinkel som hun selv vælger.

Gratis entré.

Det er selvfølgelig muligt at købe gløgg og æbleskiver i caféen.


 

Fernisering på feb.-mar. udstillingen
-søndag den 27. januar kl. 14.00

Gratis entré.

Ferniseringsbrunch mellem 11.00 og 14.00 kan forudbestilles på tlf. 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk. Prisen er 130 kr.


 

Alex Jønsson og Mirja Klippel
-tirsdag den 7. februar kl. 18.30

Det er magisk når finske Mirja Klippel synger til tonerne af Alex Jønssons guitar. Det er topprofessionelt, det har nerve og hvor er vi heldige at vi har fået lov til at præsentere disse højt anerkendte og prisvindende musikere. (Billedet er taget af Samy Khabtani)

Mirja Klippel forener i sine sange vildskab, poesi og melankoli.

Årets sangskriver - det var den ærefulde pris, som juryen ved Danish Music Awards Folk i 2016 valgte at tildele den unge finske sangerinde og sangskriver, Mirja Klippel. Klippel, der har base i København, fik prisen på baggrund af sit debutalbum, "Lift Your Lion", som hun udgav i foråret 2016 sammen med den anerkendte danske guitarist, Alex Jønsson.

Klippel synger om kærlighed, krig og afsavn. Om blodsbånd og bedsteforældre i kamp for hvert sit fædreland. Om skovene, søerne og dyrene. Hun synger om nomadeliv og næstekærlighed - og om aldrig helt at høre til. Teksterne er en perlerække af intense og til tider indestængte følelser, som eksploderer, når Klippels dybe, længselsfulde stemme og spanske guitar møder Jønssons falset og frit fraserende, elektriske guitar.

Sammen skaber de et knitrende, musikalsk univers, der konstant er i bevægelse. Som nordlyset, der det ene sekund står knivskarpt og det næste sekund flagrer og flakker i uforudsigelige formationer. Der er åbne akkordprogressioner, frie, solistiske guitarpræstationer og iørefaldende melodi-toner, der sender de inderste tanker og følelser på himmelflugt.

Klippels musik er et nødblus - poetiske og personlige sange, der lyser op i selv de dybeste skove og mørkere sind.

Hannoversche Allgemeine Zeitung skriver: "Klippel får sangen til at lyde som en drøm. Publikum er tryllebundet, fornemmer de sidste vibrationer i rummet, inden de, mange sekunder senere, bryder ud i applaus. "Smukt" sukker de".

Entré + ostebuffet i pausen - en symfoni af Thise Mejeris oste: Kun 125 kr.

Bestil på bovbjergfyr@ferringby.dk eller mobil 2613 5617.


 

Vinterhimmel - stjernestund
-tirsdag den 20. februar kl. 18.00

Start med et lækkert stjerneskud fra vores eget køkken.

Lad medlem af Fyrforstand Lars Ebbensgaard guide dig gennem stjernehimlen og smag hans egen skønne porsesnaps.

Lars Ebbensgaard citerer Kant: "Der er to ting, der fylder mig med ærefrygt: Stjernehimlen over mig og moralloven i mig." Fra oplysningstiden har vi fået indprentet denne sætning. Ærefrygten kommer af skønheden og storheden. Er vi alene, hvor stort er universet, hvad driver værket, har vi en fri vilje? Der er nok at tale om og det hele styrkes af at kende stjernebillederne og myterne bag dem.

Hør Nicolaj Haarup fortælle om kunsten at tage et foto af stjernehimmelen. Hvad er det egtl. vi ser når vi ser på det? Er det virkeligheden eller er det manipulation? Findes virkeligheden overhovedet? Nicolaj fortæller om sin tilgang til brugen af fotografiet som grundlag for sine billeder af lyset og naturen, herunder om tilblivelsen af den nye Bovbjerg Fyr plakat. Denne aften er der mulighed for at købe plakaten med rabat til kun 130 kr. (normalpris: 165 kr.) og få den signeret.

Det mørkner og vi går ud og får vist stjernebillederne med den store laserpen.

Pris: 80 kr. inkl. stjerneskud.


 

Mit livs Fyrtårn
-torsdag den 1. marts kl. 19.30

Tidligere sognepræst i Vandborg-Ferring Gunda Jørgensen.


 

Bog-bytte-dag
-søndag den 11. marts kl. 13.00-16.00

Byt en bog for en bog - eller tøm din pose med allerede læste bøger og fyld den op med nogle du endnu ikke har læst. Det koster kun dine brugte bøger.

Nyd kagebordet pyntet til Bog-bytte-dagen - og få en bog med oven i købet.

Til toppen af siden > >

BOVBJERG FYR . FYRVEJ 27 . FERRING . 7620 LEMVIG . T: +45 9789 1012 . E: MAIL@BOVBJERGFYR. DK . W: BOVBJERGFYR.DK