KOMMENDE ARRANGEMENTER

Fernisering på september udstillingen
-søndag den 2. september kl. 14.00 - Gratis entré.

Ferniseringsbrunch mellem 11.00 og 14.00 kan forudbestilles på tlf. 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk. Prisen er 130 kr.


 

Æ Bovbjerg Bindstouw
-onsdag den 12. september kl. 19.00

Strik og hyg med fyrets strikkeudvalg. Pris: 50 kr. inkl. kaffe og kage.


 

Alex Jønsson (DK) og Heikki Ruokangas (FI)
-torsdag den 20. september kl. 19.30

– SOLO og DUO - to topprofessionelle guitarister på tur

Velkommen til en koncert med guitaren i fokus!

Da den danske guitarist Alex Jønsson og den finske guitarist Heikki Ruokangas mødtes i det nordlige Finland i efteråret 2017, stod det hurtigt klart, at de havde en stærk, fælles interesse: solo-guitar formatet.

Og et års tid senere er de klar til at tage på turné sammen i Danmark og Finland.

Det bliver en turné i guitarens tegn, hvor man ved koncerten vil opleve to forskellige bud på sologuitarens verden, samt høre hvordan det lyder, når disse to verdener mødes, når de to guitarister til sidst mødes i en duo.

Pris 120 kr. inkl. ostebord i pausen. Bestil evt. på 2613 5617.

Heikki Ruokangas
Udgav i 2018 soloalbummet ‘Monologues’ (Eclipse Music/Galileo Music). Roukangas musik bevæger sig fra delikate og melodiske atmosfærer, hele vejen til voldsom avant garde. Ruokangas har bl.a. studeret hos Raoul Björkenheim, Peter Lerche og Vesa Valkama og optrådt i både Italien, Danmark og Estland, udover naturligvis i hjemlandet, Finland.

Læs mere på: heikkiruokangas.com

Alex Jønsson
Har tidligere udgivet tre albums i eget navn og modtaget rigtig god respons på dem - bl.a. en nominering til 'Årets Nye Danske Jazznavn ved Danish Music Awards. Har med sit soloprojekt de seneste år turneret i bl.a. Balkan, Baltikum samt de nordiske lande. Jønsson soloprojekt baserer sig i høj grad på klange og stemninger, med nordisk melankoli og smukke melodier.

Læs mere på: alexjonsson.com

Alex er efterhånden en god kending på fyret, hvor han et par gange tidligere har givet koncerter i forskellige sammenhænge - altid med et begejstret publikum der har værdsat denne dygtige musikers afslappede og dygtige måde at formidle musik af meget høj kvalitet. Kan varmt anbefales.


 

Geologiens Dag
-lørdag den 22. september kl. 14.00-16.00

Guidet tur ved geolog og fyrfrivillig Mads Kjærstrup i samarbejde med Geopark Vestjylland.

Gratis adgang.


 

Forfatter Kim Blæsbjerg
-søndag den 30. september kl. 14.00

Desertøren vender hjem!
Forfatteren Kim Blæsbjerg er fra Lemvig og inddrager byen som grundtone i mange af sine beskrivelser.
Hans sidste udgivelse er et stort anlagt 3-bindsværk : Desertørerne.
En stor samtidsroman, som Information omtaler på følgende måde: ”Bogen skriger på en tv-filmatisering, men i første omgang fortjener den en stor læserskare.”
Politiken skriver, at ”det er fængslende læsning og en stærk afslutning på en ambitiøs trilogi om et årti, vi så småt begynder at forstå”.
Kim Blæsbjerg lader os som læsere følge en slægtshistorie på mange niveauer, borgerskabet, som gribes af pengegriskhed, da globaliseringen åbner alverdens markeder. Alle forlader deres oprindelige værdier, de deserterer. Arbejderklassen, der kommer i klemme da globaliseringen ruller ind over os som en flodbølge. Også de må gå på kompromis med stærke værdier og deserterer.
På fantastisk vis forstår Kim Blæsbjerg at beskrive, hvad der sker med og i det enkelte menneske i en sådan samfundsomvæltende proces.
Vi ville erobre verden i 00érne. Hele verden stod åben.
Men, hvad skete?
Vi blev alle desertører, uanset miljø og bluffnumre blev hverdagskost!
Og, bogen er vel at mærke skrevet inden nogen af os havde hørt ordet Trump eller Fakenews.

På Bovbjerg Fyr vil Kim Blæsbjerg fortælle om indholdet i de tre bøger, om sit liv som forfatter og om sin tilknytning og sit forhold til Lemvigegnen.
Har man læst bøgerne er det spændende at høre om baggrunden og har man ikke læst bøgerne, skal man endelig møde op og få denne appetitvækker til en spændende og vedkommende samtidsroman.
Oplev derfor forfatteren Kim Blæsbjerg på Bovbjerg Fyr, søndag d. 30 september kl.14.00.
Entré incl. kaffe og kage 50 kr.
Der er mulighed for at købe Kim Blæsbjergs bøger og, at få bøgerne signeret af forfatteren.

Pris: 50 kr. inkl. kaffe og kage.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.


Kaffe og kærlighed
-fredag den 5. oktober kl. 19.30

One Woman Show om kaffe og kærlighed eller mangel på samme. Ved Camilla Marienhof. I samarbejde med Teaterkredsen Limfjorden.

Kender I det, at selv om man sidder sammen med rigtigt mange, søde mennesker, kan man godt føle sig lidt ensom alligevel?

KAFFE & KÆRLIGHED udspiller sig sammen med, bag, over, blandt og foran publikum. To cafeborde, en dansepæl og en bregne er scenografien. Et forsøg på at få kaffe og måske lidt kærlighed fra en tjener der i allerhøjeste grad lader vente på sig. Spændt som en flitsbue af utålmodighed, og indestængt af iver og længsel sættes et stenskred i gang. Via dialog med både sig selv og publikum, sang, dans, desperat Dario Fo, selvhjælps filosofier, frivilligt og ufrivilligt poetisk og perverst virtuost artisteri, folder kvindens længsler sig ud. En pinagtig genkendelig historie.

Entré inkl. kaffe og kage: 100 kr. - bestilles gennem Teaterkredsen Limfjorden.


 

Fernisering på oktober udstillingen
-søndag den 7. oktober kl. 14.00

Gratis entré.

Ferniseringsbrunch mellem 11.00 og 14.00 kan forudbestilles på tlf. 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk. Prisen er 130 kr.


 

Æ Bovbjerg Bindstouw
-onsdag den 10. oktober kl. 19.00

Strik og hyg med fyrets strikkeudvalg. Pris: 50 kr. inkl. kaffe og kage.


 

Dragedag
-søndag den 14. oktober kl. 13.00-16.00

Vi har materialerne og ekspertisen, så kom og få hjælp til at lave din egen drage og gå straks ud og sæt den op.

Prisen (går til materialer): 35 kr.


 

Efterårsmarked
-søndag den 28. oktober

Lokalt kunsthåndværk og lokale fødevarer - af høj kvalitet og opfindsomhed.

Liflige dufte fra fyrets egen vaffelbod. Flotte og mange gaver i tombolaen. Lækre bovbjergerpølser på grill i fyrhaven. Musiske indslag fra Fyrokesteret. Og selvfølgelig og ikke mindst masser af glade gæster. Det er simpelthen Vestjyllands hyggeligste efterårsmarked.

Gratis entré. Gratis parkering på P-plads styret af hjælpsomme frivillige P-vagter. Men glem ikke pengepungen derhjemme for der er masser af lækre ting at bruge pengene på.


 

Bog-bytte-dag
-søndag den 11. november kl. 13.00

Byt en bog for en bog.


 

Æ Bovbjerg Bindstouw
-onsdag den 14. november kl. 19.00

Strik og hyg med fyrets strikkeudvalg. Pris: 50 kr. inkl. kaffe og kage.


 

Fællesspisning med gode lokale fødevarer
-lørdag den 17. november kl. 18.30 - pris 275 kr. excl. drikkevarer

Fire af fyrets frivilllige er aftenens værter. De sørger for at alle bliver bænkede ved smukt dækkede borde. Og de vælger et tema for aftenen som de vil underholde med i aftenens løb. Der serveres en forretsbuffet, en hovedretsbuffet, samt Thise Mejeris oste og dessert med kaffe/the.

Tilmelding på 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk.


 

 

Til toppen af siden > >

BOVBJERG FYR . FYRVEJ 27 . FERRING . 7620 LEMVIG . T: +45 9789 1012 . E: MAIL@BOVBJERGFYR. DK . W: BOVBJERGFYR.DK