KOMMENDE ARRANGEMENTER

 

Skal vi grille - med Sir Grand Lear / Teatergrad

Søndag den 9. maj kl. 15.00

“Vi takker dig, Industrielle Revolution.
Andre revolutioner gav os grænser, frihed og flag.
Du gav os alt.
Vi takker dig for køleskabe, antibiotika, Facebook,
vacciner, vandtætte vindjakker og blåbær i februar.
Vi takker dig for muligheden for at samles på stranden,
for at grille den sidste pølse.”

Kære forbruger. Du er inviteret med til den sidste grillfest på stranden!
Sammen skal vi heppe på barnet, som træder i pedalerne, som trækker generatoren, som tænder grillen, som varmer pølsen vi skal sige farvel til.
Sådan skal vi i fællesskab redde klimaet og barnets fremtid.
Det dansk/norske kompagni Sir Grand Lear, som senest stod bag teaterserien ANNE OG EMPATIKRISEN, skaber sammen med publikum en humoristisk, visuel og måske blæsende forestilling.

Køb billet her: https://www.teaterbilletter.dk/#redeemcampaign/grill2504

Praktisk information:
Billetterne koster 40 - 90 kr. eks. gebyr. og der er kun plads til begrænset antal publikummer.
Som gæst til grillfesten skal du huske det gode strand- og vejrvenlige fod- og overtøj, da du som publikum vil blive på benene under forestillingen.
Forestillingen varer ca. 1 time og 10 minutter.
Som en del af Sir Grand Lears arbejde vil forestillingen og interaktionen med publikum blive filmet. Det filmede vil blive brugt til omtale af forestillingen og Sir Grand Lear, både på sociale medier samt i deres fremtidige arbejde og foredrag. Måske spørger vi dig også om du har lyst til at svare på et par spørgsmål på kamera efter forestillingen. 

Vi følger Corona-restriktionerne og tager publikums helbred alvorligt. Så husk at medbringe Coronapas. Et vaccinationsbevis eller en negativ coronatest som er mindre end 72 timer gammel.  Læs mere om testmuligheder i Thyborøn eller Lemvig på Lemvig kommunes hjemmeside:  https://www.lemvig.dk/kommunen/corona-info/pcr-test-og-kviktest-i-lemvig-og-thyboroen

Holdet bag:
Forestillingen er skabt af SIR GRAND LEAR i samarbejde med:
Troels Thorsen, Asrun Magnusdottir, Christine Worre Kann, Berit Rusten, Gigja Jónsdóttir, Tobias Heilman, Daria Glenter, Jakob Teglgård, Anna Sofie Rimestad, Jonas K. Nøland, Trond Toftevaag, Ove S. Grande, Tilde Burrows, Kristoffer Rosing-Schow, Mikkel Arndt, Betty Blå, Lea F. Claussen, Jon Berntsen Huseby, Barbro Rønning, Eva Barck, Solveig Stoltz, Lars Daniel Hjelde, Troels V. Jensen og 60 forklædesyere fra Danmark, Island og Norge.

SIR GRAND LEAR er Ingvild Grande og Lea Burrows.

Medvirkende Troels Thorsen, et barn og en grillpølse

Forestillingen er en Co-produktion med TEATERGRAD

Tak til Teater Batida, Reykjavik Dance Festival, Rosendal Teater og NTNU i Trondheim.

Stykket er støttet af Statens Kunstfond + Norsk Kulturfond, Nordisk Kulturfond og Kunstrådet.

_______________________________________________

Babel Babel Babel med Søs Banke og Martin Damgaard

Fredag den 21. maj kl. 11.00

Med Babel Babel Babel bliver man taget med på en musikalsk rejse gennem kærlighedens vanskelige væsen, livets almindeligheder, krigen, nationalismen og frihedstrangen.

Kabareten er en musikalsk fortælling om englen Babylon, der i en babylonisk blanding af sprog forsøger at hitte rede på menneskenes verden. 

Det er en grotesk kabaret med humor, ironi og lidenskab. Vi møder en falden engel, en forrykt, der taler med sig selv, himlen og publikum og langsomt drages man stadig dybere ind i kærlighedens og livets afkroge, med både lethed og alvor.

Kabareten er bygget op omkring musik og sange fra 30’erne og 40’erne af blandt andre P.H., Edith Piaf, Brecht, Balz, Weil og Holländer m.m.

Medvirkende:
Søs Banke: Skuespiller og sanger
Martin Damgaard: Multiinstrumentalist

Damgaard og Banke
Konstellationen Damgaard og Banke er et nyligt opstået samarbejde, omend de begge har været aktive i kulturmiljøet i mange år.

Martin Damgaard
Martin Damgaard er multiinstrumentalist, og har været tilknyttet Odin Teatrets aktiviteter som freelancer i mere end 20 år, og har bidraget til en lang række af Holstebro Festuge, Odin Teatrets forestillinger, Poesi på en torsdag, og mange øvrige aktiviteter som udspringer af Odin Teatret og Nordisk Teaterlaboratorium. Derudover er Martin aktiv musiker i mange sammenhænge, og arbejder freelance både som underviser, komponist, projektleder og produktionsleder i musik- og teaterregi.

Søs Banke
Ansat ved Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret i Holstebro.
Hun har arbejdet med teater i mere end 30 år på og bag scenen som skuepiller, instruktør og koordinator i mange sammenhænge og har turneret i Danmark, Norge og Tyskland.
Hun har gennem årene udviklet teaterfiguren Babylon, som er en gennemgående karakter i hendes i kabaretforestillinger.
Norsk presse: Gjengangeren
Søs Banke er en fascinerende scenisk begavelse. Hun har en praktfull stemme som virkelig bærer over et stort område… 
Dansk presse: Urban
”Timing er alt i kabaret, Søs Bankes djævelskab af en engel er eminent; bedst som vi svømmer væk i romantisk Kjærlighed mellem grevinden og hendes tjener, flår hun sit publikum ned på jorden igen.
Tysk presse: Reutlinger General Anzeiger
”Dann fängt sie an zu singen (..) mit einer Stemme, die vom leisen Seufzen bis zum gellenden Schrei Register kennt.”

Stykket spilles først og fremmest for de fyrfrivillige, men vi laver gerne en venteliste og ringer dig op, hvis der skulle blive et par ledige pladser. Tilmelding til 2613 5617.

Husk Coronapas eller gyldigt testresultat.

_______________________________________________

Fernisering - juni-juli kunst

Søndag den 30. maj 2021 kl. 14.00

Hyggelig udendørs fernisering. Gratis adgang. Mød kunstnerne.

Husk Coronapas eller gyldigt testresultat.

________________________________________________

Grundlovsdag

Lørdag den 5. juni 2021 kl. 15.00-17.00

Vi holder selvfølgelig traditionen i hævd og fejrer vores riges grundlov med "skovtur" i fyrhaven, talere, fællessange, Vestjyllands længste grundlovsdagskage.

Tema: Ansvar for hinanden

Første taler: Biskop Henrik Stubkjær

Anden taler: Forhenværende politidirektør i Midt- og Vestjyllands Politi Jens Kaasgaard klik her for at få en lille forsmag

Husk Coronapas eller gyldigt testresultat.

________________________________________

Jensen og Bugge - Jubilæumskoncert

Søndag den 6. juni 2021 kl. 15.00

På Bovbjerg Fyr er vi ret stolte af, at Mette Kathrine Jensen Stærk og Kristian Bugge har lyst til endnu engang at besøge Bovbjerg Fyr og lægger vejen indenom, når de skal fejre deres 20 års jubilæum - lidt forsinket.

Det er så almindeligt, at man ikke ved, at det er ganske særligt

Rigsspillemændene Jensen & Bugge fejrer 20-års jubilæum med folkemusikken, der har givet dem et verdensomspændende netværk og oplevelser på næsten alle klodens bredde- og længdegrader.

”Så står man der og spiller dansk folkemusik til VM i fodbold i Sydkorea!” udbryder Mette Kathrine, da hun fortæller om dengang kulturministeriet bad Jensen& Bugge og 3 andre folkemusikere om at repræsentere Danmark til VM-slutrunden i Sydkorea/Japan i 2002.

For selvom det ikke er Sydkorea eller andre eksotiske rejsemål, der springer først frem på nethinden hos de fleste, når man taler om traditionel, dansk folkemusik, er det den slags historier duoen Jensen & Bugge kan fortælle, når de kigger tilbage på deres 20 år som professionelle folkemusikere. Den traditionelle folkemusik har bragt Jensen & Bugge rundt i hele verden, og de har mere en 20 USA-turnerer i rygsækken.

Begge udnævnt Rigsspillemænd
Jensen & Bugge består af Mette Kathrine Jensen og Kristian Bugge. De voksede op som naboer, men mødtes først rigtigt, da de begge kom ind på Folkemusiklinjen på Det fynske Musikkonservatorium, hvor det viste sig, at det kun var de to, der var rigtigt optaget af den helt traditionelle del af den danske folkemusik, så de besluttede sig for at starte deres egen duo under navnet Jensen & Bugge. "Vi gik lige fra starten efter den traditionelle musik, det er den der ligger vores hjerter nærmest og vi brænder virkelig for den musik. Det var sådan vi mødtes, og siden har vi spillet en masse til bal og koncert, både i Danmark, Tyskland, USA og sågar i Sydkorea - ja, over det hele." - fortæller Kristian.

I år kan de fejre 20-års jubilæum. 20 år med oplevelser og erfaringer nok til at kunne fylde flere opslagsværker. Undervejs er de begge blevet udnævnt Rigsspillemænd. Dem er der kun 21 af i Danmark, og med titlen følger der en forpligtelse til at udbrede og bevare den traditionelle musik. Og i følge Jensen & Bugge gøres det bedst ved at bruge den og præsentere den for unge som gamle.

Online dansefest og nominering til flot pris
Lysten til at udbrede den traditionelle folkemusik og vise andre glæden ved den samværsform fællessang og dans åbner op for har blandt andet udmøntet sig i nogle helt specielle skolekoncerter, som blev nomineret til en YAM-Award i 2016 (Verdens Bedste Skolekoncert), hvor Jensen & Bugge blev nummer 2 i publikumsprisen. Og under corona-nedlukningen i marts, da Danmark begyndte at synge fællessang sammen - hver for sig, valgte Jensen & Bugge at vi skulle danse sammen - hver for sig online. De afholdt 3 velplanlagte online koncerter, og interessen var enorm. Der var folk, der fulgte med fra Tyskland, USA, Canada, Færøerne, Norge, Australien og Japan, og nogle sendte endda billeder eller små videooptagelser hvor man kunne se, hvordan de dansede. Der var sågar en harmonika-spiller, der sendte et billede af, hvordan han sad og jammede med på kanten af Nevada-ørkenen. Gennem både koncerter og de nyopfundne online-baller oplever Jensen & Bugge en verdensomspændende samhørighed, der forbinder alle 4 verdenshjørner gennem glæden ved at spille og lytte til folkemusik.

20-års jubilæum markeres med ny udgivelse, online events og en planlagt turne.
Et 20-års jubilæum i folkemusikkens tegn skal selvsagt ikke gå stille for sig. Jensen & Bugge har en jubilæumsudgivelse klar ”Greatest hits - 20 år med dansk folkemusik”, som både udkommer på CD, vinyl og gennem alle streamingtjenesterne. Jubilæet og udgivelsen bliver markeret med 2 online-baller, hvor det første allerede er søndag den 28. februar og det næste er søndag den 28. marts. Hvis der åbnes for samfundet, er det også muligt at få oplevelsen af Jensen & Bugge til skolekoncerter, almindelige koncerter kirkekoncerter.

Glæd jer til dygtig og livgivende musik!

Jubilæumsbilletten koster 100 kr. og kan bestilles på 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk.

Husk Coronapas eller gyldigt testresultat.

________________________________________________

Rappelling

Onsdag den 30. juni 2021 kl. 13.00-17.00

Få en ud-over-kanten oplevelse med uddannede og trænede instruktører fra TeamNord.

Skal bestillles via http://team-nord.dk/product/rappelling/

________________________________________________

Rappelling

Onsdag den 7. juli 2021 kl. 13.00-17.00

Få en ud-over-kanten oplevelse med uddannede og trænede instruktører fra TeamNord.

Skal bestillles via http://team-nord.dk/product/rappelling/

________________________________________________

Rappelling

Onsdag den 14. juli 2021 kl. 13.00-17.00

Få en ud-over-kanten oplevelse med uddannede og trænede instruktører fra TeamNord.

Skal bestillles via http://team-nord.dk/product/rappelling/

________________________________________________

Fællesspisning

Torsdag den 15. juli 2021 kl. 18.30

Fyrets fællesspisninger er blevet noget af et tilløbsstykke og de kræver forhåndstilmelding. Maden er hjemmelavet i vores eget køkken efter samme princip som alt det andet vi serverer på fyret. Det skal være bæredygtigt, lokalt, smage godt, være af høj kvalitet og hjemmelavet. Grønsager og frugt er årstidens de bedste. Frivillige er værter og står for både velkomst, bordplan og underholdning.

Pris: 295 kr. pr. kuvert.

Bestilles på billettelefon: 2711 7606

________________________________________________

Rappelling

Onsdag den 21. juli 2021 kl. 13.00-17.00

Få en ud-over-kanten oplevelse med uddannede og trænede instruktører fra TeamNord.

Skal bestillles via http://team-nord.dk/product/rappelling/

______________________________________________

Fællesspisning

Torsdag den 22. juli 2021 kl. 18.30

Fyrets fællesspisninger er blevet noget af et tilløbsstykke og de kræver forhåndstilmelding. Maden er hjemmelavet i vores eget køkken efter samme princip som alt det andet vi serverer på fyret. Det skal være bæredygtigt, lokalt, smage godt, være af høj kvalitet og hjemmelavet. Grønsager og frugt er årstidens de bedste. Frivillige er værter og står for både velkomst, bordplan og underholdning.

Pris: 295 kr. pr. kuvert.

Bestilles på billettelefon: 2711 7606

________________________________________________

Rappelling

Onsdag den 28. juli 2021 kl. 13.00-17.00

Få en ud-over-kanten oplevelse med uddannede og trænede instruktører fra TeamNord.

Skal bestillles via http://team-nord.dk/product/rappelling/

________________________________________________

Fællesspisning

Torsdag den 29. juli 2021 kl. 18.30

Fyrets fællesspisninger er blevet noget af et tilløbsstykke og de kræver forhåndstilmelding. Maden er hjemmelavet i vores eget køkken efter samme princip som alt det andet vi serverer på fyret. Det skal være bæredygtigt, lokalt, smage godt, være af høj kvalitet og hjemmelavet. Grønsager og frugt er årstidens de bedste. Frivillige er værter og står for både velkomst, bordplan og underholdning.

Pris: 295 kr. pr. kuvert.

Bestilles på billettelefon: 2711 7606

________________________________________________

Fernisering - august-september kunst

Søndag den 1. august 2021 kl. 14.00

Hyggelig fernisering. Gratis adgang. Mød kunstnerne.

________________________________________________

Rappelling

Onsdag den 4. august 2021 kl. 13.00-17.00

Få en ud-over-kanten oplevelse med uddannede og trænede instruktører fra TeamNord.

Skal bestillles via http://team-nord.dk/product/rappelling/

________________________________________________

Fællesspisning

Torsdag den 5. august 2021 kl. 18.30

Fyrets fællesspisninger er blevet noget af et tilløbsstykke og de kræver forhåndstilmelding. Maden er hjemmelavet i vores eget køkken efter samme princip som alt det andet vi serverer på fyret. Det skal være bæredygtigt, lokalt, smage godt, være af høj kvalitet og hjemmelavet. Grønsager og frugt er årstidens de bedste. Frivillige er værter og står for både velkomst, bordplan og underholdning.

Pris: 295 kr. pr. kuvert.

Bestilles på billettelefon: 2711 7606

________________________________________________

Rappelling

Onsdag den 11. august 2021 kl. 13.00-17.00

Få en ud-over-kanten oplevelse med uddannede og trænede instruktører fra TeamNord.

Skal bestillles via http://team-nord.dk/product/rappelling/

________________________________________________

Fællesspisning

Torsdag den 12. august 2021 kl. 18.30

Fyrets fællesspisninger er blevet noget af et tilløbsstykke og de kræver forhåndstilmelding. Maden er hjemmelavet i vores eget køkken efter samme princip som alt det andet vi serverer på fyret. Det skal være bæredygtigt, lokalt, smage godt, være af høj kvalitet og hjemmelavet. Grønsager og frugt er årstidens de bedste. Frivillige er værter og står for både velkomst, bordplan og underholdning.

Pris: 295 kr. pr. kuvert.

Bestilles på billettelefon: 2711 7606

________________________________________________

Fernisering - oktober-december kunst

Søndag den 3. oktober 2021 kl. 14.00

Hyggelig fernisering. Gratis adgang. Mød kunstnerne.

________________________________________________

Dukketeater v/Teaterkredsen Limfjorden

Søndag den 20. oktober 2021

Billetter bestilles ved Teaterkredsen Limfjorden

________________________________________________

Efterårsmarked

Søndag den 31. oktober 2021

Vestjyllands hyggeligste efterårsmarked.

________________________________________________

Mit livs fyrtårn - "Dengang i Lemvig" v/forfatter Elisabeth Møller Jensen

Tirsdag den 24. november kl. 19.30

Foto: Suste Bonnén

Elisabeth Møller Jensen  har i næsten et kvart århundrede været direktør for Kvinfo.

Hun er kønsforsker, forfatter, debattør og en spændende fortæller.
Bogen : ”Dengang i Lemvig” har været efterspurgt som foredrag i hele landet. Anmelderne er begejstrede. Lokalmiljøet læser både mellem linjerne og bagom beretningen om opvæksten i Lemvig i 50érne og 6oérne.

Tirsdag d. 24.november bliver der mulighed for at møde og høre Elisabeth Møller Jensen på Bovbjerg Fyr kl.19.30
Her udvides fortællingen til ikke alene bogen, men også overvejelser omkring ”mit livs fyrtårn”. Hvilke påvirkninger og oplevelser har præget Elisabeth Møller Jensen. Hvordan har ”æ hav”, det vestjyske sindelag og den vestjyske natur præget forfatteren.

Hvordan var der dengang i Lemvig.  Var der udsyn, udkant, fællesskab og frihed eller hvordan?

Hvor blev kimen lagt til den markante Kvinfodirektør.

Til stor fortrydelse lukkede tidligere kulturminister Mette Bock Kvinfos bibliotek. Et bibliotek, der forskningsbaseret beskæftigede sig specifikt med ligestilling og herunder også seksuelle krænkelser.
I dag må man sige, at netop dette bibliotek, dette forskningsområde med stor sandsynlighed kunne have belyst og perspektiveret metoo bevægelsen på en konstruktiv måde.

Hele Elisabeth Møller Jensens fortælling skal dog som grundstamme have netop tiden og oplevelserne: Dengang i Lemvig.
Der venter publikum en spændende aften på Bovbjerg Fyr, hvor der fyres op under en opvækst ved ”æ hav”.

På grund af coronarestriktionerne er der dog begrænsning på deltagerantallet.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Prisen for foredrag og kaffe er 50 kr. Billetbestilling på tlf.26135617 i fyrets åbningstid.

________________________________________

Bovbjerg Beach Challenge

Lørdag den 1. maj 2022

Bovbjerg Beach Challenge er det nye løb ved Vesterhavet. Løbet starter og slutter her ved Bovbjerg Fyr og følger en rute, der må siges at være blandt de allerflotteste i Danmark. Som løber vil man både kunne nyde de flotte udsigter fra den asfalterede sti på toppen af klinten, men man vil også blive udfordret af rutens strand-stykke.

Løbet har 4 forskellige etaper: Marathon med start kl. 11.00, 21 km med start kl. 13.00, 14 km med start kl. 13.10 og 7 km med start kl. 13.20.

Løbet byder på en lap-tilgang, som især er venlig for tilskuere og løbere, der kommer til at se hinanden flere gange undervejs.

Løbet er arrangeret af et par garvede og dygtige løbsarrangører Kenneth Ørum og Thomas Eilskov fra godeben.com i et samarbejde med Bovbjerg Fyr. Her på Fyret er vi ca. 160 fyrfrivillige og os vil I møde ved parkering, ved nummerudlevering, ved væskedepoter, ligesom vi vil stå for salg af mad og drikkevarer til både løbsdeltagere og tilskuere.

Læs mere og meld dig til via:

https://www.godeben.com/bovbjerg-beach-challenge

 

Til toppen af siden > >

BOVBJERG FYR . FYRVEJ 27 . FERRING . 7620 LEMVIG . T: +45 9789 1012 . E: MAIL@BOVBJERGFYR. DK . W: BOVBJERGFYR.DK