KOMMENDE ARRANGEMENTER

 

Mexicansk musik ved Bola Souriana

Søndag den 8. september kl. 14.00

De mexicanske Bola Suriana var et smut indenom Bovbjerg Fyr på deres Danmarksturné i 2018 og nu er de tilbage igen.

Bola Suriana blev dannet i Morelia, Michoacan, Mexico i 1990. Gruppen har taget sit navn for at ære General emiliano Zapata, som kæmpede sammen med de fattige for land og frihed under den mexicanske revolution i 1910.

Siden gruppen blev dannet har de arbejdet på at udbrede traditionel og populær musik fra Mexico og andre latinamerikanske lande, samt Canto Nuevo (protestmusik). De komponerer også selv mange musikstykker.

De har været på over 20 internationale turneer i Europa, Nord- og sydamerika.

De spiller på et hav af forskellige instrumenter. Foruden kendte strenge- slag-  og blæseinstrumenter spiller de også på kopier af  indianske  instrumenter fra før spaniolerne kom til Mexico.
De fleste af gruppens medlemmer behersker mange forskellige instrumenter.

Entré: 75 kr.

Hvis man vil være helt sikker på at få en plads kan man bestille billet på 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk.

___________________________________________________

Folket og kirken - tre skarpe vinkler på folkekirken i dag

Tirsdag den 10. september kl. 19.30

Et aktuelt foredrag af Knud Nyboe Rasmussen, der belyser folkekirken fra tre vinkler: Sognemenigheden, Kirkegang og Gudstjenesten.

Foredragets afsæt er glæden over folkekirkens gudstjeneste. En gudstjeneste, som er under pres, men som er værd at kæmpe for i dag. Gudstjenesten er af væsen ikke kedelig, men tværtimod livsnødvendig, både for den enkelte og for menigheden. Som mange andre forhold i livet er også gudstjenesten forbundet med både lyst og nødvendighed.

Foredraget sætter fingeren præcist på nogle aktuelle og påtrængende problemstillinger i folkekirken.

Det vil i forbindelse med foredraget på Fyret være muligt at købe Knud Nyboe Rasmussens bog "Kirkegang. Lyst og nødvendighed" til den favorable pris af 50 kr. Den smukke bog er illustreret af en række ældre og nyere billeder af Chr. Dalsgaard, Joakim Skovgaard, Jens Søndergaard, Sven Havsteen-Mikkelsen og Arne Haugen Sørensen.

Knud Nyboe Rasmussen er tidligere mangeårig sognepræst i Skive sogn og nu bosiddende i Dybe, hvor han er præstevikar i en række landsogne. Har holdt mange foredrag foruden skrevet talrige kronikker og artikler om kirkelige og folkelige emner.

Arrangementet foregår i samarbejde med menighedsrådene i Vandborg-Ferring samt Fjaltring og Trans. Foredraget er gratis.

___________________________________________________

"Æ Bovbjerg Bindstouw"

Onsdag den 11. september kl. 19.00

Tag dit eget strikketøj med. Og få gode tips og råd af ligesindede. En hyggeaften med de lokale strikkeentusiaster. Prisen er 50 kr. inkl. kaffe og kage.

____________________________________________________

Mit liv i glimt - Kurt Svennevig Christensen

Tirsdag den 24. september kl. 19.30

En af fyrets traditioner er at invitere lokale personligheder til at fortælle om deres liv og vi er glade for at kunne invitere til en aften med Kurt Svennevig Christensen.

Entré: 50 kr. inkl. kaffe og kage

____________________________________________________

Ferniseringsbrunch "med H.C. Andersen"

Søndag den 6. oktober kl. 11.00-14.00

På ferniseringsdage kan man bestille ferniseringsbrunch til 150 kr. inkl. kaffe. Bestil på 2711 7606 eller bovbjergfyr@ferringby.dk hverdage mellem 08.00 og 12.00.

____________________________________________________

Fernisering på vores store H.C. Andersen-udstilling

Søndag den 6. oktober kl. 14.00

Fernisering af udstillingen oktober, november og december (6. oktober-8. december). En festlig stund med præsentation af kunstnerne, musik, fællessang, tale og et lille glas. Alle er velkommen og der er gratis adgang til udstillingerne både på ferniseringsdagen og på alle andre dage.

Udstillerne er Hans Morten, Fjaltring - maleri og collage, Rie Takeuchi Rolighed, Bøvlingbjerg - papirklip og origami, Eva Hermann, Husby - keramik, Anne Marie Nielsen, Vandborg - is.

Startskuddet til et par måneder med arrangementer, workshops og events med H.C. Andersen og hans eventyr-univers som tema.

Gratis adgang.

____________________________________________________

H.C. Andersen og Vestjylland - Foredrag ved dr. theol Kaj Mogensen

Mandag den 7. oktober kl. 19.00 inkl. aftensmad kl. 18.00 - KUN for de fyrfrivillige

"Stedet" har en afgørende betydning i litteratur. Sådan er det også i H.C. Andersens forfatterskab. I foredraget belyses først hvilke rolller "stedet" kan have i digtningen. Der gives nogle eksempler fra dansk skønlitteratur. Derefter fortolkes nogle H.C. Andersentekster, hvor "stedet" er Vestjylland. Der vælges eksempler både fra poesi (digte) og prosa (fortællinger). Allerede tidligt i H.C. Andersens forfatterskab er der digte om  Vestkysten. Særligt fortolkes digtene "Phantasie ved Vesterhavet" og " Jylland".  I to af H.C. Andersens romaner foregår noget af handlingen ved den jyske vestkyst. Det drejer sig om romanen " O.T", hvor Lemvig har en vigtig betydning  og romanen " De to Baronesser", der udspiller sig forskellige steder i Danmark, som får symbolsk betydning. Den jyske vestkyst er  symbolet på naturens voldsomhed, den enkle kristentro, samklangen mellem et ægte menneskeliv og den barske natur. H.C. Andersens jyllandsrejse i 1859, hvor han bla.besøger  Fjaltring, Bovbjerg og Lemvig, har også sat sig mærker i H.C. Andersens digtning. Det omtales også i foredraget.  Det afrundes med en fortolkning af  H.C. Andersens fortælling " En Historie fra klitterne". Således spiller Vestjylland og især vestkysten en afgørende rolle i H.C. Andersens forfatterskab - ikke mindst symbolsk som billeder på forholdet mellem natur og menneskeliv

Dette foredrag skal ruste de frivillige på Bovbjerg Fyr til et par måneder med H.C. Andersen som tema. Gratis adgang for fyrfrivillige.

___________________________________________________

"Æ Bovbjerg Bindstouw"

Onsdag den 9. oktober kl. 19.00

Tag dit eget strikketøj med. Og få gode tips og råd af ligesindede. En hyggeaften med de lokale strikkeentusiaster. Prisen er 50 kr. inkl. kaffe og kage.

___________________________________________________

En eventyrlig dragedag

Søndag den 13. oktober kl. 13.00-16.00

Kom og få hjælp til at lave din egen eventyrlige drage og gå straks ud og sæt den op.

Pris: 35 kr. for materialer.

Bestil på 2613 5617

___________________________________________________

Gartneren og Herskabet (mest for voksne) - Historiefortæller og fyrfrivillig Ellen Skov Birk

Det er ganske vist (mest for børn) - Historiefortæller og fyrfrivillig Ellen Skov Birk

Mandag den 14. oktober kl. 14.00 og 14.30

___________________________________________________

Nattergalen - Dukketeater Svanen

Onsdag den 16. oktober kl. 14.00

Teater Svanen er kendt på Bovbjerg Fyr.
Denne onsdag gæster H.C Andersen Bovbjerg Fyr med eventyret ”Nattergalen”.

Teater Svanen har med sine fantastiske dukker skabt en skyggespilsudgave af dette elskede eventyr. Den lille grå nattergal, der kan synge livgivende og få tårerne frem i alles øjne.
Men naturen og det naturlige kan ikke altid styres.
En mekanisk fugl, der synger fint, men også lyser, glimter og stråler i alverdens farver må opfindes. Den kan nemlig synge når kejseren i Kina beordrer den til det.
Hvordan skal det gå?

Kom til Bovbjerg Fyr sammen med alle over 3 år, så får du nattergalens sang.

H.C. Andersen siger: Det er nu mange år siden, men just derfor er det værd at høre historien, før man glemmer den!

Prisen er 50 kr. for voksne og 30 kr. for børn

Billetbestilling på: teaterkredsen-limfjorden.dk eller tlf.22570002.

____________________________________________________

Rappelling

Torsdag den 17. oktober kl. 13.00-15.00

Kom helt ud over kanten.....hvis du tør! Rappel ned ad fyrtårnet med hjælp og vejledning fra vores dygtige uddannede instruktør. Vi har udstyret og ekspertisen - har du modet?

Prisen er 150 kr.

Bestil på 2613 5617

____________________________________________________

Rosenalfen (mest for voksne) - Historiefortæller og fyrfrivillig Ellen Skov Birk

Hvad fatter gør (mest for børn) - Historiefortæller og fyrfrivillig Ellen Skov Birk

Torsdag den 17. oktober kl. 14.00 og 14.30

____________________________________________________

Efterårsmarked

Søndag den 27. oktober kl. 12.00-16.30

Vestjyllands hyggeligste Efterårsmarked med gratis parkering og entré og masser af fine ting både til øjet og til ganen.

OBS! Udstillere som ønsker at blive taget i betratning til en stand på Fyrets efterårsmarked bør sende en interessetilkendegivelse til bovbjergfyr@ferringby.dk før 1. september.

___________________________________________________

Workshop - lav din egen H.C. Andersen-julekugle. Et miniaturejulelandskab.

Lørdag den 2. november kl. 13.00-16.30

____________________________________________________

Den lille pige med svovlstikkerne - En fortællekoncert med historiefortæller Ingrid Hvass og musiker Christian Risgaard

Søndag den 3. november kl. 14.00

Det er to kompetente kunstnere, der hver især med deres kunnen begge forstår at fremkalde billeder, røre og begejstre de ører og hjerter der lytter. Hvad kan det dog ikke blive til, når de sammen skal fortælle og spille et af de nok allermest rørende eventyr den store danske digter har skrevet "Den lille pige med svovlstikkerne"?

Ingrid Hvass har igennem mange års arbejde med både traditionelle fortællinger, litterære tekster og egne fortællinger udviklet et stort og alsidigt repertoire, der henvender sig til både børn og voksne. Ingrid fortæller i et enkelt og poetisk sprog og kombinerer ofte sine fortællinger med sang og musik.

Christian Risgaard bor i Fjaltring og har sine rødder i musikmiljøet i Aalborg. Han har studeret på Nordisk Musikkonservatoriet i Aalborg. Christian Risgaard er organist ved fire landsbykirker i Lemvig Provsti. Han har bl.a. skrevet og opført musik til "Jens Søndergaard digte" - som man kan se og høre på Jens Søndergaards Museum i Ferring.

Der er gratis entré.

____________________________________________________

Bog-bytte-dag

Søndag den 10. november kl. 13.00-16.00

Det er efterhånden blevet en højt estimeret tradition 2 gange om året at bytte bøger på fyret. Pak en pose med bøger du allerede har læst og byt dem ud med bøger du ikke har læst. Alle er velkommen - det er ikke bare nyttigt, det er også hyggeligt og så koster det kun en bog at være med.

___________________________________________________

"Æ Bovbjerg Bindstouw"

Onsdag den 13. november kl. 19.00

Tag dit eget strikketøj med. Og få gode tips og råd af ligesindede. En hyggeaften med de lokale strikkeentusiaster. Prisen er 50 kr. inkl. kaffe og kage.

____________________________________________________

Lille Claus og Store Claus - modelteaterforestilling ved Helge Thomsen assisteret af Morten Gudmund Hansen

Søndag den 17. november

H.C. Andersens eventyr om den fattige og fiffige Lille Claus og den grådige og grusomme Store Claus bearbejdet til modelteaterforestilling opført på Priors modelteater.

Forestillingen varer ca. ½ time og der kan være 8 tilskuere pr. forestilling. Der bliver 3 forestillinger i løbet af eftermiddagen.

Dansk Modelteater / Jyllandskredsen har udgivet Lille Claus og Store Claus af H.C. Andersen. Bearbejdet og dramatiseret for modelteater af Thyge Holting. Scenografi af Lars Ringgaard.

Der er gratis entré - bestil på 2613 5617.

____________________________________________________

H.C. Andersens liv og digtning - Foredrag ved dr. theol Kaj Mogensen

Tirsdag den 19. november kl. 19.00

Der er næppe mange der ved lige så meget om H.C. Andersen som dr. theol. Kaj Mogensen, som med sit storværk "Livet - det dejligste eventyr" med undertitlen "H.C. Andersens teologi" erhvervede sig doktorgraden i teologi sidste år. I dette værk påviser Kaj Mogensen at H.C. Andersen i sit liv styrede efter kristendommen.

I foredraget betones forholdet mellem H.C. Andersens digtning og liv. Der inddeles i nogle "glimt":
- H.C. Andersens barndom og barndommen i forfatterskabet.
- Jødefejden og jøder i H.C. Andersens forfatterskab
- Venskaber. Forholdet mellem H.C. Andersen og Thorvaldsen, H.C. Ørsted og Ingemann
- Eventyret som liv og digtning
- H.C. Andersen og " danskheden" - særligt belyst ud fra slesvigkrigene
- H.C. Andersen og døden.

Aftenens foredrag vil blive opdelt i to afdelinger adskilt af en kaffe pause med hjemmebagt kringle fra Fyrets eget køkken og anden afdeling, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål og gå i dialog med Kaj Mogensen.

Entré: 50 kr. inkl. kaffe og hjemmebagt kringle.

Tilmelding kan ske på 2613 5617 eller bovbjergfyr@ferringby.dk

____________________________________________________

"En historie fra klitterne" og "Om formens evige magie" - H.C. Andersen v/rektor emeritus og fyrfrivillig Lars Ebbensgaard

Torsdag den 28. november kl. 18.00

Kl. 18.00 H.C. Andersen-inspireret aftensmad

Kl. 19.00 Lars Ebbensgaard fortæller.

Solskin og skygge vil vi får at føle. Fra den største lykke i Spaniens land føres vi med en kæmpefregat til Sct. Petersborg, men strander undervejs på Bøvling Klit, den største ulykke. Kun et nyfødt spansk barn, Jørgen, overlever her ved den barske Vestkyst. Havde dog bare Bovbjerg Fyr været bygget. Vi følger barnets barske og sjove oplevelser langs Vestkysten op til Skagen, hvor han rammes af en ulykke og ensomt julenat dør og begraves ved alteret i kirken mens den sander til - og han hentes op til det evige liv. I "Om Formens evige Magie" skal vi se en helt anden side af Andersen, han beviser matematikkens mestersætning (den pythagoræiske) - på vers (!). Det er en sætning, siger Andersen, der er "mest mod Poesien bister".

Pris: 90 kr. inkl. aftensmad.

Tilmelding til billettelefon 27117606.

____________________________________________________

Juleafslutning

Søndag den 8. december kl. 15.00

Der er næppe meget andet i årets løb der er lige så traditionsfyldt som julen. Det gælder også for julen på Bovbjerg Fyr. Vi fejrer som vanligt julens komme med en koncert med Lemvig Lillekor dels i tårnet og dels i caféen.

Efter koncerten vil julens budskab blive fortalt - også det er en af vore faste traditioner - men man skal ikke dermed tro at det er det traditionelle juleevangelium man kommer til at lytte til. Vore fortællere får nemlig til opgave at give budskabet deres helt egen drejning eller form.

Til toppen af siden > >

BOVBJERG FYR . FYRVEJ 27 . FERRING . 7620 LEMVIG . T: +45 9789 1012 . E: MAIL@BOVBJERGFYR. DK . W: BOVBJERGFYR.DK