Bjørn Albinus afløses af Bo Larsen

Generationsskifte i formandsstolen i Fondsbestyrelsen

Mange frivillige var mødt op for at sige Bjørn Albinus tak for hans 15 år som bestyrelsesformand.

Generationsskifte i bestyrelsen på Bovbjerg Fyr

Formanden for Fondsbestyrelsen på Bovbjerg Fyr gennem 15 år, Bjørn Albinus, har valgt at stoppe.

I hans formandsperiode er fyret udviklet fra at være et projekt i sin spæde start med fine værdier og målsætninger til at styre de mange løse bolde, der var kastet op i luften af en iderig initiativgruppe til i dag at være et af egnens fremmeste kulturhuse med tæt på 100.000 besøgende om året. Fyrmesterboligen gennemgik i 2013-14 en omfattende restaurering og resten af bygningsmassen en lige så stor restaurering i 2017-18 støttet af diverse fonde herunder Realdania, Færch Fonden, Nordea Fonden, LAG, Lemvig Kommune - og ikke mindst Bovbjerg Fyrs Støtteforening.

Bjørn har ikke bare været bestyrelsesformand, han har som den naturligste ting også budt ind i fællesskabet med arbejdskraft, når telt skulle rejses, gæster modtages, velkomst bydes, hovedrengøring gennemføres eller mure males.

Bjørn siger selv: ” 15 år som formand for Bovbjerg Fyr er længe – nogle vil måske mene for længe, og derfor er det udtryk for rettidig omhu med et generationsskifte på posten. Bovbjerg Fyr er en perle, med kultur, ånd og fællesskab, som alle, der kommer på Bovbjerg, påvirkes af. Det fællesskab er jeg kommet til at holde meget af, og jeg vil selvfølgelig fortsætte som frivillig på fyret.”

Det bliver Bo Larsen, rektor på Lemvig Gymnasium, der overtager formandsposten efter Bjørn.

Bo startede i bestyrelsen i 2018 som repræsentant for undervisningsområdet. Også han finder glæde ved at være en del af et stærkt team på Bovbjerg Fyr.

Bo Larsen fortæller, at han ser frem til at tiltræde som formand efter at have været en del af bestyrelsen i de foregående år. ”Jeg vil gå til arbejdet med stor ydmyghed over for det kæmpe arbejde som frivillige, ansatte og fyrmoster Lene Christiansen lægger på stedet til daglig. Bjørn Albinus har været et kæmpe aktiv for Bovbjerg Fyr, og jeg håber at kunne være med til at sikre fortsat udvikling og sikker drift af Bovbjerg Fyr som kulturfyrtårn og udgangspunkt for at opleve vestkystens natur.”

Fyrmoster Lene Christiansen udtaler: ”Det har været en kæmpe fornøjelse at arbejde sammen med Bjørn. Det har været lærerigt, trygt og sjovt. Bjørn har været en lyttende og respektfuld formand, som jeg har kunnet læne mig op ad, når større projekter og uforudsete udfordringer har skullet sættes i søen eller løses. Og jeg er selvfølgelig ked af, at han nu stopper som formand, men jeg ser samtidig frem til et tættere samarbejde med Bo Larsen. Jeg er sikker på, at han vil være et af de allerbedste bud på en formand, der vil være med til at sikre den gode udvikling, som vi i fællesskab har skabt på fyret.”

 

Billeder